Mąka z pestek winogron
Mąka uzyskana z mielonych nasion winogron jest bogata w błonnik. Przez wieki wierzono, że winogrona, podobnie jak miód, mają właściwości lecznicze. Niektórzy ludzie wierzą, że ich aktywne składniki łatwo przenikają do krwi i są szybko wchłaniane przez organizm, poprawiając krążenie krwi w obwodowych naczyniach i przywracając utraconą aktywność kapilar.
Zastosowanie: Mąka z nasion winogron może być używana jako dodatek do koktajli, jogurtów, różnych rodzajów mleka, musli, zup i deserów. Może być stosowana i dodawana do chleba, pizzy lub ciast. Nadaje potrawom delikatny orzechowy smak. Wystarczy zastąpić jedną lub dwie łyżki mąki pszennej. Często znajduje się w składzie produktów kosmetycznych, takich jak kremy i maseczki. Możesz jej używać do przygotowania domowych maseczek na twarz, aby odżywić, ukoić i odświeżyć skórę.
Opakowanie: 500g, 1000g i luzem